Dzingis kan
Broj poruka : 74 Datum upisa : 30.11.2011 Lokacija : Pecinci
| Naslov: Kost u ishrani psa Ned Dec 11 2011, 11:39 | |
| Aj da cujem vase misljenje u vezi davanja kostiju (velikih, malih...). Koliko su hranljive, stetne? | |
|
PitBullWhite Admin
Broj poruka : 88 Datum upisa : 11.10.2011 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa Uto Dec 13 2011, 22:21 | |
| pa po meni ne treba menjati celu istoriju psa i koske...ne dajem mu samo male pilece kosti da ne bi doslo mozda do gusenja posto halapljivo jedu , ali sve ostale mu dajem i on je jede kao najbolju poslasticu... | |
|
Dzingis kan
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa Sre Dec 14 2011, 02:47 | |
| I sad ispada da je covek pametniji od psa. Skoro sam gledao neku emisiju o kucnim ljubimcima i strucnjak vet. daje izjavu da pas ne treba da jede kosku tj.ne treba mu davati jer ona ne sadrzi ama bas nikakve vitamine, nije hranljiva i tako to. Da bi na kraju izlaganja rekao da pas ne treba uopste da jede koske???!!!! Zato sam i postavio temu jer nesto tu skripi.... | |
|
Wellington King of Ring's
Broj poruka : 28 Datum upisa : 26.11.2011
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa Sre Dec 14 2011, 07:52 | |
| Da li je hranljiva ili ne zavisi od toga kako mu das kosku,tj kako je pripremis... Ukoliko mu das kost koja je kuvana u nznm nekoj supi (juneca kost npr.) koja se zbog ''matore koke'' kuvala 3 sata i raskuvala,meso pootpadalo,naravno da ne mozes ocekivati u takvoj kosci vitamine E sad,ukoliko mu das zivu kost (kao ja recimo sto radim) sa koje mesar nije skinuo svaki delic mesa,onda to menja situaciju,takva kost je veoma hranljiva zbog mesa,a i sama kost zbog srzi,Ca i svega onog sto se nije unistilo kuvanjem.... Kako god,kuvana,ziva....Kost je dobra za pse,jacaju vilicu,ostre zube i ako nista drugo,lepa zanimacija | |
|
Dzingis kan
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa Sre Dec 14 2011, 08:02 | |
| Sve mi je to poznato. Ali njegov stav je da generalno ne treba davati kost psu. Lud neki vet. | |
|
Wellington King of Ring's
Broj poruka : 28 Datum upisa : 26.11.2011
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa Sre Dec 14 2011, 08:36 | |
| Svasta od njega | |
|
PitBullWhite Admin
Broj poruka : 88 Datum upisa : 11.10.2011 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa Sre Dec 14 2011, 14:19 | |
| ma nije mi jasan taj veterinar...pre mnogo godina dok nisu postojale granule i tako te vrste hrane , pas se hranio koskom i ostacima od jela i ziveo je i bio zdrav verovatno cak i vise nego danasnji psi... Ja znam coveka koji nikad nije dao kosku psu i nisam se zacudio kad taj pas nije mogao da prosubusi obicnu flasu | |
|
RonnaKing
Broj poruka : 12 Datum upisa : 22.12.2011
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa Ned Dec 25 2011, 10:37 | |
| Ja ne dajem koske posebno ne kuvane jel moze da se dogodi da pas dobije nevidjeni zatvor...muke tantalove... | |
|
Sophy
Broj poruka : 34 Datum upisa : 12.02.2012 Godina : 31 Lokacija : obernovac
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kost u ishrani psa | |
| |
|